Színkavalkád a FUTaMÉRŐ Egyedi Futóversenyén!

Aki esetleg Kaposmérő felé járt 2017.10.14-én az bizony egyenpólós csapatokban suhanó futókkal találkozhatott a már majdnem nyárias melegben! Az egyre több tagot, futót vonzó FUTaMÉRŐ egy ötlettől vezérelve rendezte meg ezt a felejthetetlen versenyt: “Győzzük le a Gyöngyösi Janit és magunkat”! eseményen  a résztvevők 6 órát futottak a szabályok szerint pontokat és nem kevés kilométert gyűjtve! Természetesen mindenki saját magáénak érezte a versenyt így a sok egyéni csúcs mellett  nem volt hiány az otthon elkészített sütikben, pogácsákban sem! és bizony kelendő volt a főtt sonka is! Hiába a kalória fogyott!!! 🙂 De olvassuk Erika beszámolóját, érzéseit:

FutaMérő Őszi Örömfutás-2017.10.14. Kaposmérő

2014-ben, a második Mérőmaraton verseny után Nagy Sándor Sami kezdte el összeszedni, csapattá kovácsolni a mérői futókat. Így lettünk a FutaMérő, egy maroknyi lelkes amatőr futó, egy sportos falu, és egyre több kaposvári, környékbeli futólázzal elkapott sportember közössége.

Számtalan közös váltóverseny (Ultrabalaton, Ultradeseda, Farsangi félmaraton) és persze a Mérőmaratonok mellett próbálunk minél többet együtt futni, egymást érik a futamérős kihívások, házi versenyek. Amikor Gyöngyösi Jani elhatározta, hogy elindul ultra távokon egyéniben, mindenkit lázba hozott, hogy segíthetnénk a felkészülést, hogy tudnánk mi is részesei lenni ennek a számunkra hihetetlen teljesítménynek. Mindenkit motivált, hajtott, hogy egy kicsit megugorja saját határait is.

 

 

Sami ötlete nyomán, szombaton örömmel futottunk Janival!  A 6 órás verseny alatt Jani mellett 5 csapat, azaz 25 felnőtt, számtalan gyerek, család futott együtt Kaposmérő utcáin. A szabályok szerint a csapattagoknak együtt kellett futniuk, illetve az utolsó csapattag beérkezése után kezdhették meg az új kört. Minden csapattag teljesített köre 1 pontot ért, a gyerekek plusz pontokat jelentettek. 3 km-es köröket tettünk meg, jelentősebb szintkülönbség nem volt.

A frissítéshez Pécsek Roland által felajánlott Squeezy Energy Drink iso port kevertük lelkesen, de volt sok házi sütemény és már tudjuk, hogy milyen jól esik a főtt sonka is pár óra futás után!

 

 

És az eredmény? Sok nevetés, csapatjáték, hatalmas egyéni csúcsok (innentől sokan kezdik kettessel, hármassal a legtöbb megtett kilométerek számát!), jóleső fáradtság J. Jani 22 kört futott, a „Csak Csajok” pedig 15 kör teljesítésével és 75 ponttal lett a legeredményesebb csapat. Minden résztvevőnek gratulálunk!

Biztosan nem ez volt az utolsó ilyen versenyünk, hagyományt teremtettünk. Szívből reméljük, hogy aki most nem tudott eljönni, közöttünk lesz újra!

 

Azt gondoljuk a képek önmagukért beszélnek:  a kiváló szervezés, az igazi csapatmunka , a parádés hangulat és mindezt fűszerezi a baráti ÖRÖMFUTÁS!!! 🙂

Bízva reméljük h az esemény benne lesz Minden futóbarát 2018as futónaptárában! 🙂 A szervezők várják a jelentkezőket! 🙂

 

A fotókat a “szárnyait bontogató” Mátyus Dóra készítette!

 

4 hozzászólás érkezett erre: “Színkavalkád a FUTaMÉRŐ Egyedi Futóversenyén!

  1. Nagyon szépen köszönöm a támogatást! A rendezvény minden képzeletet felülmúlt szervezésben, hangulatban és látványban is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük